11 Haziran 2013 Salı

Nota de Premsa de Taksim solidaritat a 11 de juny de 2013

Nota de Premsa de Taksim solidaritat a 11 de juny de 2013

En el catorzé dia de resistència, la resposta a aquells qui protesten al parc Gezi va venir de nou de la policia en forma de cotxes policials armats i gas llacrimògen


Només hi ha una diferència de temps entre l'actuació d'avui de la policia i l'atac al parc Gezi de fa deu dies a les cinc del matí. Avui, durant la invasió de Taksim que per variar va tenir lloc a les 7am, hem tornat a veure dozenes de ferits i l'assetjament de la policia que crea anisetat a la societat.

Hom no pot parlar de diàleg o democràcia on hi ha un assetjament policial.

Mentre no hi ha una resposta a les nostres demandes, que s'han convertit en el desig comú dels nostres cociutadans, ells esperen crear una falsa discriminació entre aquell que protesta al parc i els grups marginals que han estat en solidaritat, espatlla amb espatlla, durant les dues darreres setmanes.

Ningú hauria d'esperar dissoldre a aquells que reclamen els seus drets per els seus parcs i vides. Romandrem junts i teixirem les nostres demandes, legítimes i de ple dret, amb solidaritat.

Nosaltres, com a Plataforma Taksim, hem estat reflexant els sentiments i peticions de milions dels nostres conciutadans, que vàren sentir com la violència policial contra la gent que defensava el parc i els espais de vida per tota la nació i que va començar a Taksim anava, també, en contra d'ells mateixos, estirats davant de l'equipament de construcció, prenent el nostre parc i plaça, lluitant per construir una consciència pública des del dia en què el projeccte d'urbanització del parc Taksim Gezi va començar; anunciem, un cop més, que mai deixarem que la nostra lluita sigui socavada.

És ben sabut que el grup de la Plataforma Taksim es va trobar amb el diputat membre del Parlament Bulen Aric a qui va comunicar les seves peticions al govern. Trobar-nos amb una nova delegació que ningú sap d'on surt és un intent d'engany i de minar les peticions legals i democràtiques que la gent de tot el país ha cridat, més que no pas demanar un intent càndid de negociació. Avui, la invasió de la policia és la darrera i més clara expressió de les intencions del govern i de la seva actitut envers el poble.

Les peticions són clares, la contrapart està clara i és la Plataforma Taksim.

Estem preocupats pel govern de l'AKP, que ha refusat les peticions de milions dels nostres conciutadans que han estat molt clars en les seves peticions en 77 ciutats i els seus carrers, centenars de milers de dones, joves, membres del LBGT, treballadors, creyents, no creyents, gent cantant i ballant durant dues setmanes que han expressat la seva reacció al parc Gezi Taksim i a seva plaça. Aquest govern ara amenaça els seus ciutadans, intentant incrementar la polarització organitzant trobades alternatives.


Volem repetir un cop més: No poseu a la policia i a les persones que han pres el seu parc i les seves vides els uns en contra dels altres. Allibereu els detinguts, acomiadeu a qui vulgui que sigui el responsable de la violència policial de les passades dues setmanes i el principal, anuncieu oficialment que el Parc Gezi seguirá sent un parc i ni un metre quadrat d'ell serà convertit en formigó. Insistim a seguir amb les nostres demandes, la legalitat de les quals no pot ser qüestionada, sobre la base dels drets humans, criteris legals democràtics i universals, i també en els casos en què han estat adoptats en tot el món i país i que per tant, han fet de la seva validesa un afer inqüestionable.

Estarem aquí fins que s'hagin pres passos necessaris cap a la pau i siguin acceptades les demandes de ple dret de les persones, que han estat complint el seu deure nit i dia, donant recolzament desde les seves cases, les dones que han omplert les places i els joves que han pres Taksim i el Parc Gezi.

Esperem a aquells que facin sever les demandes després de les 19:00h

Estem aquí i no marxem enlloc més.



Solidaritat Taksim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder